KrF-leder Knut Arild Hareide håper Per Sandberg møter opp på toppmøtet mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre i Nydalen i neste uke. KrF-lederen sier han personlig har lagt saken med Per Sandbergs uttalelser bak seg og mener at han har fått tilstrekkelige forsikringer fra Frp-leder Siv Jensen.

- Jeg regner med å treffe Per Sandberg der, sier Knut Arild Hareide, som ikke kommer til å be om en ytterligere beklagelse fra Per Sandberg.

Hareide har fått god nok beklagelse fra Siv Jensen.

Fortrolige samtaler

Men det var fortrolige samtaler mellom Frp-lederen og KRF-lederen om måtte til før saken løste seg.

- Jeg går videre med den tydelige beklagelsen jeg fikk fra Siv Jensen, sier Hareide til DN.

- Hva sa Siv Jensen til deg?

-Jeg har snakket med Siv Jensen og de samtalene bli mellom oss, sier KrF-lederen.

Da DN intervjuet Siv Jensen tidligere denne uken, ønsket heller ikke hun å si noe om innholdet i samtalene med Knut Arild Hareide.

Hareide og KrF møtte uttalelsene fra Per Sandberg i NRK i forrige uke med sjokk. Til NRK radio uttalte Frp-nestlederen at KRF har «et enormt ansvar for at flere titall mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag».

Svak beklagelse

Konflikten eskalerte ytterligere i NRKs Dagsnytt 18 senere samme dag. Hareide var svært lite fornøyd med beklagelsen fra Frp-nestlederen. Først etter at Siv Jensen hadde uttalt seg offentlig om at Sandberg gikk for langt, og etter samtaler med Knut Arild Hareide løste den betente saken seg.

- Det kom også en offentlig uforbeholden beklagelse fra Siv Jensen. Den kom fredag. Hun sa at det var uakseptabelt og at Per Sandberg gikk over streken.

- Er det den offentlige beklagelsen som var god nok for deg, eller den fortrolige du fikk fra Siv Jensen personlig?

- Jeg tenker  både på den tydelige offentlige beklagelsen på fredag og den dialogen som har vært mellom oss to. Nå tror jeg denne episoden vil være en enkeltepisode. Jeg mener at den type opptreden er skadelig for samarbeidet. Både fordi det skaper støy og fordi at det bare er våre politiske motstandere som tjener på det, sier Hareide.

- Det borgerlige samarbeidet kan ikke fortsette med Per Sandberg i en slik frispiller-rolle?

- Jeg har gitt tydelig beskjed om at jeg forventer at den type utspill ikke kommer fremover og jeg har sagt at det er uakseptabelt, og det er det også Siv Jensen har uttalt, sier KrF-lederen.

Sandberg møter

Per Sandberg var med å fremforhandle avtalen mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre i Nydalen etter valget i 2013. Det var fra denne avtalen Knut Arild Hareide drev høytlesning for Sandberg i radiostudio i forrige uke og spurte om Sandberg fortsatt sto ved det politiske innholdet. Det gjorde Sandberg og Frp-nestlederen skal også denne gangen til Nydalen.

- Dette møtet har stått i min kalender i flere uker, sier Sandberg til DN.

Frp-nestlederen legger til at de politiske resultatene og manglende resultater vil også på flere Frp-møter fremover.

- FrP har fått betydelig gjennomslag etter 16 måneder i regjering. På alle områder har FrP satt sitt stempel, men vi er langt unna de ønskede mål. Dette vil komme sterkt til uttrykk både gjennom landsstyremøte første helga i mars, og ikke minst på vårtl landsmøte første helgen i mai, sier Per Sandberg til Dagens Næringsliv.

Les også:

Konflikter tærer på samarbeidet

Hareide aksepterer Siv Jensens beklagelse  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.