Fredag tok representanter fra alle partier, inkludert Høyres Michael Tetzschner, imot den tibetanske lederen Dalai Lama på Løvebakken. Regjeringen gjorde det før besøket klart at ingen av dens representanter ville møte Dalai Lama. Under Høyres landsmøte fredag fikk statsminister Erna Solberg (H) en rekke kritiske spørsmål om avgjørelsen.

- Vi har et ønske om å komme ut av den situasjonen vi har vært i mange år, hvor vi ikke har hatt en mulighet til å snakke om for eksempel menneskerettigheter, klima og andre viktige internasjonale spørsmål direkte ansikt til ansikt. Det kunne vi tidligere, svarte Høyre-lederen på et åpent spørsmål under fredagens pressekonferanse.

Solberg gjorde det samtidig klart at dette ikke handler om å ikke ”tape ansikt”.

- Vi mener det er viktig å komme videre. Det er selvfølgelig et offer for oss også i regjeringen, sa Solberg.

- Jeg synes kanskje man skal løfte blikket og se hva andre land, som ikke er i samme alvorlige situasjon, faktisk gjør, sa statsministeren. 

Høyre holder landsmøte på Clarion Hotel Oslo Airport på Gardermoen i helgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.