Utvalget ledes av sosiologiprofessor Grete Brochmann.

Brochmann, ledet også Velferds- og migrasjonsutvalget, som i 2011 la fram en rapport om konsekvensene økt migrasjon og internasjonal mobilitet har for den norske velferdsmodellen.

Brochmann har blant andre fått med seg profilerte navn som forskningsdirektør Asle Toje ved Det Norske Nobelinstitutt og generalsekretær Sylo Taraku i LIM-nettverket (Likestilling, integrering, mangfold) som medlemmer i utvalget.

Rask integrering

Utvalget skal ved siden av å se på konsekvensene av høy innvandring også utrede tiltak som kan bidra til rask integrering og yrkesdeltakelse blant innvandrere og flyktninger.

– Asyltilstrømningen til Norge kan få store konsekvenser på flere samfunnsområder, som velferdsmodellen vår, statsbudsjettet og kommunenes økonomi. Vi er nødt til å analysere konsekvensene for å gjøre de riktige grepene for å sikre den norske velferdsmodellen. Arbeidet utvalget skal gjøre blir derfor svært viktig og jeg ser derfor fram til resultatene av utvalgets arbeid, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Innstilling i 2017

Konsekvensene er blant annet avhengig av omfanget og sammensetningen av innvandringen, utviklingstrekk i norsk økonomi og i arbeidsmarkedet, framtidige kompetansebehov, innretning av velferdsordninger og av forhold knyttet til økt ulikhet, fellesskapsfølelse og tillit, heter det i pressemeldingen fra Justisdepartementet.

Utvalget har frist til 1. februar 2017 med å legge fram sin innstilling.

 

Les også: - Nå er det en skikkelig todelt økonomi

Vil bruke en kvart milliard på it-selskap

Jo Lunder slutter i Fredriksen-gruppen

 

Se også:

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.