– Jeg er glad jeg nå har et bredt politisk flertall bak meg for å stramme inn. Jeg gleder meg til å gjennomføre denne politikken. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å holde tilstrømningen nede og sørge for at de som skal ut sendes raskest mulig ut, sa Listhaug.

Den nye innvandrings- og integreringsministeren varslet også innstramminger når det gjelder å stille krav til dem som skal integreres.

– Det er viktig at nye borgere bidrar og ikke bare blir passive mottakere av ytelser. Det er helt avgjørende for å opprettholde det velferdssamfunnet generasjoner har bygget opp, sa Listhaug.

Med seg på laget får Listhaug tre statssekretærer:

Høyres Marit Berger Røsland er en av tre statssekretærer som skal jobbe for den nyutnevnte innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug (Frp).

At en av Listhaugs statssekretærer kommer fra Høyre er et signal om at feltet også er svært viktig for regjeringens største parti. Marit Berger Røsland er gift med tidligere byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland.

37-åringen er utdannet jurist som sin mann og kommer fra stillingen som statssekretær ved Statsministerens kontor. Hun har tidligere vært politisk rådgiver i Utenriksdepartementet.

Jøran Kallmyr (Frp) og Hanne Iversen (Frp) er Listhaugs to øvrige statssekretærer. Kallmyr har i praksis samme jobb i dag, mens Iversen er ny i regjeringsapparatet.

 

Les også: - Kommer ikke til å savne Listhaug ett sekund

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!

- Å være konen til en politiker er noe helt annet enn å være politiker selv

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solberg: - Jeg ser frem til å samarbeide med Sandberg:

Solberg: - jeg ser fram til å samarbeide med Sandberg
Per Sandberg (Frp) blir ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering.
00:52
Publisert: