Aker Seafoods mener regjeringens forslag til endringer i leveringsplikten for torsketrålere rammer norsk hvitfisknæring generelt og Aker Seafoods spesielt.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Ifølge en melding fra Fiskeri- og kystdepartementet er hensikten med forslaget å bringe ordningen nærmere intensjonen slik den var før 2003, samtidig som man beholder den sekundære leveringsplikten til regionen. Det foreslås også å innføre en kjøpsplikt ved sammenfallende eierskap mellom fartøy og begunstiget landanlegg, samt en tidsfrist for forhåndsinnmelding til Norges Råfisklag før levering av fangst.

Aker Seafoods oppfatter at forslaget er et direkte resultat av de endringer i industristruktur for foredlingsanlegg i Nord-Norge som er anbefalt av rådgiverne til selskapets samarbeidspartner Norway Seafoods Group.   -Vi har klart uttalt at slike endringer vil kreve forhåndsgodkjennelse fra fiskerimyndighetene. Vi stiller oss derfor uforstående til at regjeringens forslag fremmes før anbefalingene om endringer i industristruktur er realitetsbehandlet av Norway Seafoods Group AS og av myndighetene. Dersom forslaget gjennomføres vil det kunne få betydning for fremtidig lønnsomhet og investeringsevne i Aker Seafoods, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Aker Seafoods.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.