DNO International har gjort om regnskaper siden 2007 grunnet reallokering av selskapets oljeproduksjon i Kurdiske Nord-Irak, noe som tynger andrekvartalstallene. I første halvår får selskapet dermed et nettoresultat på 118 millioner kroner av en omsetning på 851 millioner kroner.

Det opplyses i en melding fredag.

Endringene kommer etter at DNO nærmer seg fullføring av sine forpliktelser til KRG i henhold til endrete betingelser i produksjonsdelingsavtalen som tidligere ble publisert.

For å møte disse endringene er deler av produksjonen i juni, juli og deler av august allokert til KRG. Endringene omfatter ikke eksportvolumer i 2009, 2011 og 2012, som blir bokført når betaling mottas.

I forhold til IFRS-regler vil full påvirkning av reallokeringen tilbake til 2007 bli gjort i andre kvartal, og bidrar til et negativt tap på 190 millioner kroner.

Det opplyses også at andrekvartalsresultatet har blitt påvirket av en nedstengning av produksjonen i Oman grunnet en blokkert offshore oljerørledning samt kostnader til reparasjon.

Gjenstarter i Oman denne måneden
DNO International venter at produksjonen fra West Bukha-plattformen offshore Oman vil gjenstarte innen utgangen av august.

Det opplyses i en melding fredag.

Produksjonen har vært nede siden mars grunnet problemer med en oljerørledning som forbinder plattformen til Bukha-plattformen. 4,3 kilometer blir nå skiftet ut. To tidligere produksjonsbrønner kommer, samt en tredje nylig fullført produksjonsbrønn kommer i gang. En fjerde brønn er under boring.

I Kurdistan pågår boringen av Tawke-18-brønnen. I tillegg pågår boringen av en horisontal brønn i Erbil-lisensen for avgrensning av Benenan-funnet og økt produksjon. En ny rigg mobiliseres for boring av dype deler av Tawke-feltet.

I Jemen har selskapet startet sin nye boreprogram, og har fullført Tasours-27 brønnen som nå produserer 250 fat dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.