Brasils visemiljøminister Francisco Gaetani mener pengene fra Norge til Amazonas-fondet har gjort landet bedre i stand til å møte utfordringene med avskoging og bærekraftig utvikling.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) møtte den brasilianske visestatsministeren til samtaler om regnskogsamarbeidet mellom de to landene mandag.

– Samarbeidet med Brasil er Norges største regnskogavtale, og Brasil har levert formidable resultater som Norge er svært fornøyd med. Min brasilianske kollega og jeg har snakket om hva Brasil har oppnådd med pengene fra Norge, og hvordan vi kan samarbeide framover, sier Tine Sundtoft.

Seks milliarder

Norge lovet høsten 2008 å bidra med inntil 6 milliarder kroner til Amazonas-fondet, dersom Brasil reduserte avskogingen i Amazonas. Foreløpige tall viser at siden den gang har Brasil redusert avskogingen med over 60 prosent, ifølge regjeringen.

Norge har utbetalt 5,45 milliarder kroner til Amazonas-fondet for resultatene.

– Pengene fra Norge til Amazonas-fondet har gjort en enorm forskjell. De har gjort Brasil i stand til å møte utfordringene med avskoging og bærekraftig utvikling i Amazonas på en raskere, mer effektiv og robust måte, sier Francisco Gaetani.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norske skogmilliarder fortsatt på bok – håp i sikte


Brasil har knust hogst-bande i Amazonas  

– Verdens finanselite kan redde regnskogen – hvis den vil