Tirsdag formiddag rystet en kraftig eksplosjon det populære turistmålet Sultanahmet-plassen i Istanbul i Tyrkia.

Eksplosjonen skjedde rett ved den egyptiske obelisk, et monument på Sultanahmet-plassen.

Minst ti personer skal ha blitt drept og 15 såret i eksplosjonen. Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor DN at en norsk turist er blant de sårede og skal være fraktet til sykehus.

UD fraråder ikke nordmenn å reise til Istanbul, til tross for eksplosjonen. Imidlertid opplyses det at reiseråd til den tyrkiske hovedstaden vurderes fortløpende.

Utenriksdepartementet i Berlin ber tyske turister i Istanbul mot å oppholde seg i turistområder og folkemengder i Istanbul.

Salgsdirektør Eivind W. Christiansen i Finn Reise peker på at en slik hendelse vil slå ut i bestillingene.

- Det vil som regel få store konsekvenser umiddelbart. Da dette skjedde i Paris i november, så vi en nedgang på 54 prosent i bestillinger til Paris i løpet av få dager. Det tok lang tid før Paris kom opp igjen, det er fortsatt ikke på samme nivå som før angrepet, sier han til DN.

Populært

Christiansen viser til at Finn Reise ikke er en arrangør, og at de derfor ikke mottar avbestillinger.

Ifølge ham er Tyrkia på topp fire av de mest populære pakkereisedestinasjonene som bookes via Finn. Det siste året har Tyrkia dessuten blitt et betydelig rimeligere land å reise til for nordmenn, ettersom tyrkiske lire har blitt svekket med over 11 prosent mot norske kroner.

- Tyrkia er veldig populært. Det er ofte flere som reiser til Tyrkia, enn som sier de skal det, sier Christiansen.

Han peker på at en slik hendelse isolert sett kun påvirker selve byen det skjer i.

- Men vi tror det kommer til å være noe nedgang i bestillingene til Tyrkia i sommer, grunnet at kapasiteten til Tyrkia skrus noe ned, sier han.

Glemmer fort

Christiansen trekker frem at personer ofte glemmer fort og at sommersesongen i Tyrkia ikke starter før i mai.

- Om det vil ha en påvirkning på Tyrkia som sommerdestinasjon, er vanskelig å si noe konkret om nå, understreker han.

Også informasjonsansvarlig Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving mener det er for tidlig å si hvordan Tyrkia som feriedestinasjon vil bli påvirket av tirsdagens hendelse. Vings reiser til Tyrkia starter først i mai.

- Det er så mange andre ting som spiller inn. Vi så det i sommer, da var det mye skriverier om uro i Hellas. Men da været ble dårlig, reiste folk uansett, sier hun

- Folk er ofte pragmatiske. Det går en liten tid, og så glemmer vi fort. Det er litt avhengig av vær og andre ting som skjer, legger Vonstett til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Haudemann-Andersen lemper ut flere Nel-aksjer

Tror kronen og oljeprisen faller mer

Facebook-milliardær selger magasin

Se DNTV: Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest

Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest
I høst ble aldershjemmet Risvollen på Ris i Oslo solgt for 118 millioner kroner. Eiendomsutviklerne gjør alt de kan for å kapre de få eiendommene som ikke fortsatt ikke er bygget ut.
02:16
Publisert: