– Ja, det er absolutt pene tall, sier Anders Buchardt (44) om regnskapet for alpinselskapet Alpinco, som viser en inntektsvekst på nesten 60 prosent i regnskapet for 2017/2018 som ble avsluttet 30. april i år.

Omsetningen økte fra 228 til 363 millioner kroner mens resultat før skatt ble åttedoblet fra 11,6 til 94 millioner kroner.

Mest eiendom

Hovedårsaken til den kraftig inntekts- og resultatutviklingen er salg av tomter i Varden-området i Kvitfjell som forrige sesong utgjorde over 120 millioner kroner mot under ti millioner året før.

– Men også kjernevirksomheten vår hadde en veldig god utvikling med økning i heiskortsalget fra 127 til 145 millioner kroner. Dette gir oss et betydelig løft i ordinært driftsresultat, sier Buchardt.

Av de 105 hyttetomtene som ble lagt ut for salg i første delområde i Varden-området i fjor er 88 solgt. Totalt i dette området er det et utbyggingspotensial for ytterligere 500–600 hytter.

Regnskapet viser også at hytteutleie, booking og hotell, da særlig Gudbrandsgard, økte omsetningen marginalt fra 48 til 50 millioner.

Anders Buchardt (på bildet) kan sammen med norskamerikaneren Bjørn Borgen og DNB smile etter et knallår for alpinselskapet Alpinco.
Anders Buchardt (på bildet) kan sammen med norskamerikaneren Bjørn Borgen og DNB smile etter et knallår for alpinselskapet Alpinco. (Foto: Elin Høyland)

Investerer tungt

Eierne av Alpinco tar ikke ut en krone i utbytte og øker den bokførte egenkapitalen i selskapet fra 373 til 436 millioner kroner.

– Nei, vi velger å reinvestere hele overskuddet. Vi holder en veldig høy investeringstakt og bare på Hafjell snakker vi om en samlet investering i alpin infrastruktur og utleiehytter på cirka 160 millioner kroner. På Hafjell forlenges anlegget med 500 meter innover fjellet med nytt toppunkt og ny seksseters ekspressheis og nye traseer og barneområde til samlet rundt 100 millioner kroner, sier Buchardt.

– Vi har hatt en veldig fin start på sesongkortsalget nå i høst, blant annet fordi vi kunne åpne det første treningsområdet i Kvitfjell allerede i høstferien med 50.000 kubikkmeter snø som vi sparte på i to store hauger fra forrige sesong. Vi ligger foran fjoråret, sier Buchardt.

Etter at den statlige majoritetseieren Investinor solgte seg helt ut av Alpinco i januar i år, eier Anders og faren Arthur Buchardt (70) i likhet med norskamerikaneren Bjørn Borgen (81) drøyt 40 prosent av aksjene i selskapet, mens DNB Eiendomsutvikling eier resten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne er til salgs for første gang
00:47
Publisert: