Slitsomt å reise mye i jobben? Ikke spesielt, mener de spurte i en undersøkelse som Egencia, Expedia-gruppens forretningsreiseselskap, kunngjorde tirsdag.

Men er det én ting jobbreisende er opptatt av, er det komfort og produktivitet.

Hvert minutt teller, og de reisende har et økende behov for integrerte løsninger og teknologi som bidrar til å gjøre reisen mer produktiv, viser funnene.

- Vi er ved et vendepunkt når det gjelder forretningsreiser. Forretningsreisende har høye forventninger, sier Rob Greyber, president i Egencia, i en kommentar.

Krever wifi-tilgang

Til tross for at hele syv av ti forretningsreisende globalt trives bedre på jobbreise enn i arbeidshverdagen generelt, er det ifølge Egencia fortsatt et forbedringspotensial i det å øke tilfredsheten på reisen. Og det starter med produktivitetsforbedringer.

Resultatene avslører at det ikke lenger er prioritert ombordstigning og tilgang til lounge på flyplassen som topper ønskelisten.

Blant nordmenn rangeres wifi-tilgang på flyet høyest av reisefordeler som bidrar til økt produktivitet og tilfredshet. Direktefly står som nummer to på listen, mens «fasttrack» og prioritert ombordstigning ligger på bunnen.

Til forskjell fra andre land er også nordmenn i mindre grad opptatt av å få kompensasjon for overtid som følge av reising. Generelt viser Egencias fjerde utgave av den globale undersøkelsen, som omfatter over 4.500 forretningsreisende i ni land, hvordan tilfredshet og produktivitet er nært knyttet sammen.

Vil bruke mobilen til «alt»

Mens færre ønsker personlig kontakt, blir mobilen stadig mer populær. Annenhver av de spurte oppgir at de ikke ønsker å snakke med en person med mindre de har et problem. Derimot ønsker 56 prosent å administrere en stadig større del av reisen over mobil, og 48 prosent vil gjerne bruke tekstmeldinger til å oppdatere reisedetaljer. Sammenlignet med andre land, ligger Norge helt på topp i å bruke direkte reiseapper.

Ifølge undersøkelsen er forretningsreisende optimistiske når det gjelder teknologiens rolle i å forbedre reiseopplevelsen. 43 prosent tror at fremskritt innen kunstig intelligens (AI) vil bidra positivt til utviklingen.(Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: