Det er i en melding fredag ettermiddag til den svenske Nasdaq-børsen, der Dome Energy AB er notert, at selskapet opplyser at det har inngått en avtale om å kjøpe aksjene i hotellkjeden First Hotels International as.

First-selskapet, som er franchiseplattformen som eier First-merkevaren og driver markedsføring av First-kjeden, var inntil nylig heleiet av Asmund Haare. Han solgte seg nylig ned til 37,5 prosent. Inn kom et selskap eiet av Pål Mørch, Kristian Lundkvist og Espen Aubert eier resten.

Hotelleier Asmund Haare kvitter seg med sitt siste Oslo-hotell dnPlus

Ifølge meldingen fra Dome Energy skal overtagelsen skje gjennom en emisjon uten bruk av kontanter der dagens First-eiere blir sittende med 80 prosent av aksjene i det nye selskapet og Dome-eierne resten.

Det er i dag 33 First Hotels International-hoteller i Norge, Sverige og Danmark med franchiseavtaler.

Koronasmell

Inntektene i First-selskapet sank fra 79 millioner kroner i 2019 til 40 millioner kroner i fjor. Resultat før skatt sank fra pluss seks til minus 37 millioner kroner, opplyses det i meldingen.

«Når en endelig avtale er inngått, vil styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å avgjøre en ikke-kontant emisjon, endring av vedtektene, reduksjon av aksjekapitalen, nytt navn og nytt styre. Den endelige avtalen vil blant annet være betinget av godkjennelse av generalforsamlingen og at Nasdaq godkjenner at Dome gjenopptas med handel i First North», står det i meldingen.

Thomas Gillespie, fungerende administrerende direktør i First International as, blir sitert på at First Hotels «vil utfordre den tradisjonelle modellen for hotellkjedevirksomhet i henhold til markedets behov. I et postcorona-marked vil premissene for en lønnsom hotellvirksomhet for hotellkjeder, hotelleiere og hotellforvaltningsselskaper endre seg, og First Hotels vil ta en klar posisjon i denne utviklingen. (...) Med et allerede veletablert merke og en plattform, vil vi tilby hotelleiere og operatører et bredt spekter av tjenester og sammen bygge et solid grunnlag for en felles fremtid.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.