1. april i fjor åpnet 150 år gamle Britannia i Trondheim for de første gjestene etter tre år med totalrenovering. Prislappen for eieren Odd Reitan var på 1,2 milliarder kroner for det femstjerners luksushotellet med 257 rom, restauranter, barer og konferansefasiliteter.

Mandag klokken 12 stenger hotelldirektør Mikael Forselius dørene. 200 ansatte blir permittert.

Odd Reitan (til venstre), her fra DNs besøk da hotellet ble renovert, må nå stenge dørene til luksushotellet. Til høyre prosjektleder Bjarte Gjerde.
Odd Reitan (til venstre), her fra DNs besøk da hotellet ble renovert, må nå stenge dørene til luksushotellet. Til høyre prosjektleder Bjarte Gjerde. (Foto: Øyvind Nordahl Næss)

Hadde ikke annet valg

For under fire uker siden var det jubel da hotellet feiret Michelin-stjerne til gourmetrestauranten Speilsalen. Nå er stemningen snudd til dyp fortvilelse.

«Vi har mistet over 95 prosent av alle våre bookinger for de neste to ukene. Jeg føler ikke jeg hadde annet valg enn å stenge. Vi hadde krisemøte med alle tillitsvalgte og ledere og vi var alle enige om at det var den eneste mulige løsningen», skriver Mikael Forselius i en sms til DN fredag kveld.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.