– Nå må vi ikke glemme at fjorårssesongen var helt ekstremt god, sier Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening når hun presenterer løypemeldingen for heiskortsalget hos alpinanleggene fra sesongstarten i november i fjor til og med februar.

Alpinanleggene hadde forrige sesong heiskortinntekter på rekordhøye 1,32 milliarder kroner; en økning på hele 18 prosent fra året før.

Vårherre får skylden

Tallene fra landsforeningen viser at forsesongen frem til nyttår var meget god for de leste anleggene på Østlandet med 15–20 prosent økning i heiskortsalget mens anleggene på Sør- og Vestlandet hadde en tilsvarende tilbakegang. Januar ble svak for nær samtlige regioner grunnet lite snø og mye vind med en samlet omsetningsnedgang på ni prosent. Også februar ble krevende særlig på Sør- og Vestlandet og i Oslo mens Oppland/Hedmark/Buskerud/Telemark hadde plusstall.

Akkumulert fra sesongstart og ut februar er det samlede heiskortsalget opp to prosent fra i fjor. Med en anslått prisøkning for heiskortene på fem prosent, betyr det at det har vært færre folk i bakkene så langt i sesongen enn det var i fjor.

– Ja, det er en liten volumnedgang, trolig på rundt tre prosent. Med de utfordringene bransjen har hatt værmessig i vinter, hadde jeg ventet en større nedgang, så dette synes jeg vi må kunne si oss veldig godt fornøyde med, sier Sylling Clausen.

Fått vinter nummer to

Det er de store anleggene på Østlandet som trekker opp mens mange mindre anlegg særlig på Sør- og Vestlandet har nedgang.

– Og nå kommer en rekorden påske i andre halvdel av april?

– Ja, og det kan slå begge veier. Jeg skal ikke lege skjul på at jeg i en periode i februar var litt bekymret, men så kom det jo masse snø igjen mange steder i mars. Så påsken er på ingen måte avlyst. Vi har fått en vinter nummer to og det er ingen grunn til å starte med båtpussen før påsken er unnagjort, mener hun.

– Tror du vinteren i sum kan bli like god for alpinanleggene som i fjor?

– Hvis snøen ikke smelter bort, er det ikke umulig at vi klarer det rent omsetningsmessig, men i volum skal det nok godt gjøres, erkjenner Sylling Clausen.

Rekord for Skistar

Onsdag morgen presenterte det svenske alpinkonsernet Skistar, som eier Norges to største alpinanlegg i Hemsedal og i Trysil, rekordtall for første halvår (som omfatter perioden fra september i fjor til og med februar i år).

Omsetningen økte i perioden med 13 prosent til over 1,6 milliarder svenske kroner og resultat før skatt endte på 484 millioner, opp over 20 prosent fra året før. Tallene viser at veksten, om en ser bort fra økningen i gevinster fra salg av tomter og leiligheter ved Skistars svenske anlegg, er sterkest i Norge der inntektene har økt med over ti prosent til 428 millioner svenske kroner. Tallene bekrefter således bildet Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforeningen tegner om at det er de store anleggene på Østlandet som trekker opp totalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.