– Dette er meget gode tall som viser at folk ønsker å kjøre på ski selv om det er lite snø noen steder, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening.

Positivt overrasket

I fjorårssesongen omsatte alpinanleggene heiskort for nær 1,1 milliard kroner. Det var ny rekord. Ved utgangen av februar ligger altså omsetningen seks prosent over fjorårssesongen. Men Sylling Clausen tør likevel ikke love at det blir ny rekord i år.

– Det er fortsatt noen uker igjen av sesongen, så jeg tør ikke gå for høyt på banen. Men jeg er positivt overrasket over at tallene er såpass gode. Det skyldes nok både alpinstedenes betydelige investeringer over mange år i snøproduksjonsanlegg samt at vi har samlet bransjen i vær- og føremeldingstjenesten fnugg.no og dermed blitt mer synlige. Det er også hyggelig å se at antall utenlandske gjester øker særlig fra Storbritannia og Tyskland, sier hun.

– Og det ser egentlig ganske bra ut fremover også. Det har kommet mer snø flere steder de siste dagene. Utfordringen er at påsken kommer veldig sent. Da konkurrerer skikjøring med andre vårlige aktiviteter. Og alle anleggene klarer neppe å holde åpent til over påske, sier hun.

Tallene viser anleggene i Telemark og i sørvest, vest og nordvest har slitt mest og ligger under fjorårssesongen i omsetning fra sesongstart og ut februar. Oppland, Hedmark og Buskerud, der de største alpinanleggene ligger, har økning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vedum: -Jeg får spørsmål om jeg er for tidlig i form
Leder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum holder pressekonferanse i forkant av partiets landsmøte i Trondheim.
00:55
Publisert: