– Dette sier mye om hvilken enorm interesse det er for Norge og Oslo i de internasjonale konferansemarkedene, sier salgsdirektør Christine Kausland ved Clarion The Hub, hotellet som inntil det stengte for totalrenovering og ombygging het Royal Christiania.

– Utfordringen har vært at Oslo ikke har hatt kapasitet til å ta de mellomstore kongressene og konferansene på ett og samme hotell. Det får vi nå med The Hub. Og når vi samtidig er i vinden som en eksotisk, spennende, relativt rimelig og ikke minst trygg destinasjon, da kommer kundene, sier hun.

Hotellet har allerede signert kontrakter for over 100 millioner kroner. I tillegg er det inngått muntlige avtaler for 40 millioner som vil bli signert om kort tid.

– Aldri før har et hotell i Nordic Choice-kjeden hatt i nærheten av et så godt salg så lenge før åpning, sier Kausland.

Omtrent slik blir rommene på The Hub når hotellet åpner i mars 2019, forklarer hotelldirektør André Schreiner og salgsdirektør Christine Kausland.
Omtrent slik blir rommene på The Hub når hotellet åpner i mars 2019, forklarer hotelldirektør André Schreiner og salgsdirektør Christine Kausland. (Foto: Gunnar Lier)

Rekordene faller

Det nye hotellet omfatter 55.000 kvadratmeter over 16 etasjer. Stordalen og Varner-brødrene betalte 1,8 milliarder kroner for gamle Royal Christiania i 2015 – og vil ha investert ytterligere minst 1,5 milliarder i renoveringen før det åpner med 134 rom flere enn nabohotellet Radisson Blu Plaza som i dag er Norges største med 676 rom.

– Dette er det mest kompliserte byggeprosjektet i Oslo sentrum på mange år. Med trikkeskinner på tre sider, der deler av bygget inkludert den opprinnelige fasaden er fredet samtidig som 60 prosent av bygget er revet, sier administrerende direktør André Schreiner.

– Bare selve reguleringsarbeidet tok 8,5 år. Og snart får vi endelig et flaggskip i vårt Clarion-segment. Det har vi virkelig manglet i Oslo.

Mange om beinet

Men The Hub blir langt fra alene om å avholde åpningsfest i 2019. Stordalen inngikk i fjor avtale med Hav Eiendom om drift av Clarion Bjørvika med 253 rom til 600 millioner kroner. Og i det tidligere hovedkontoret til Den norske amerikalinjen (NAL) åpner Stordalen nytt boutiquehotell i mars-april 2019 med 134 rom. Med The Hub vil Stordalens kjede ha åtte hoteller rundt Oslo S. Men Stordalen er langt fra alene. Hotellinvestoren Lars Wenaas har i åtte år jobbet med planene om å utvide Radisson Plaza fra 676 til 1024 rom uten at prosjektet er endelig avklart.

Og Olav Thon vurderer både en utvidelse av Thon Hotel Opera fra 480 til 650 rom samt et nytt giganthotell i Gunerius-kvartalet ved Oslo Spektrum.

– Vi snakker faktisk om 1000 rom der. Vi venter nå på en tilbakemelding på planene fra kommunen og planetaten, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels.

– Det blir enormt mange nye hotellrom rundt Oslo S?

– Ja, og det henger sammen med at Oslo S/Bjørvika uten tvil er blitt det nye tyngdepunktet i Oslo, sier han. (Vilkår)

Slik skal Clarion Hotel The Hub se ut når det åpner i mars 2019 med 810 rom.
Slik skal Clarion Hotel The Hub se ut når det åpner i mars 2019 med 810 rom. (Foto: Nordic Choice)
Disse kan bli Venstres nye statsråder
Denne uken er det meldt snø i Oslo, og tre -fire nye statsråder, sier politisk redaktør i DN Kjetil B. Alstadheim.
03:06
Publisert: