– Dette er en stor seier for oss. Få hadde vel trodd at vi også skulle få dette nye hotellet all den tid vi har Clarion Hotel Arlanda Airport der fra før. Og konkurransen var hard til siste slutt, sier Petter A. Stordalen til DN.

Petter Stordalen har sikret seg nok et hotell, denne gangen i Sverige. Foto:
Petter Stordalen har sikret seg nok et hotell, denne gangen i Sverige. Foto: (Foto: Øyvind Næss)
Hotelleierens selskap Nordic Choice har kapret leiekontrakten for det nye storhotellet ved Arlanda flyplass i Stockholm. Stordalen har allerede et Clarion-hotell ved terminalen og får nå et stort Comfort-hotell i tillegg.

Det nye hotellet vil få 463 rom, fordelt over 13 etasjer og 18.500 kvadratmeter. Etter planen skal byggingen av Comfort-hotellet starte til våren og stå ferdig to år senere, i 2019.Etter det DN forstår var blant andre Scandic-kjeden med i siste runde.

– Vi har klart å overbevise Swedavia (Sveriges svar på Avinor, journ.anm.) om at vi med det nye Comfort-hotellet skal levere kvalitet på linje med Norwegians Dreamlinere, service à la SAS med priser på linje med Ryanair, sier han.

– Og vi tar posisjonen som flyplasshotellaktøren fremfor noen i Skandinavia. Nå har vi to hoteller på Flesland, vi har to hoteller på Sola, vi har hotell ved Kastrup og tre hoteller på Gardermoen, sier Stordalen.

Nærmest er best – og dyrest

Clarion Hotel Arlanda Airport ble åpnet i 2012, men er ifølge Stordalen ikke nok til å møte etterspørselen. Dette skyldes en kombinasjon av økt antall reisende fra flyplassen og økt interesse for å bo like ved terminalen.

Ifølge hotelleieren er beliggenheten rundt Arlanda avgjørende: Hotellene som ligger nærmest flyplassen fylles raskest til høyest pris. Ifølge Stordalen har Clarion Hotel Arlanda «en unik møtekapasitet» på Arlanda, men konkurrerer i stor grad mot hoteller i sentrale Stockholm eller andre hotell som kan tilby stor møtekapasitet. Han mener et Comfort-hotell vil bli en god nabo, særlig dersom hotellkjeden skulle få forespørsler om store arrangementer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.