29. mai ble det åpnet for dansker å reise til Norge. Danskefergene fra Color Line og DFDS åpner fra 16. juni flere av rutene som har vært stengt siden midten av mars.

Dansker kan fritt reise på ferie til Norge fra 15. juni, mens nordmenn kan reise til Danmarks hvis de har bestilt minst seks overnattinger, utenfor København.

Color Line melder nå om nesten en firedobling av bookingene fra Danmark til Norge i juli, sammenlignet med juli i fjor.

Henrik Renneberg, administrerende direktør i Color Line, gleder seg over danskenes lyst til å feriere i Norge. Color Line seiler mellom Hirtshals i Danmark og Kristiansand og Larvik.

– Muligheten for at ha sommerferie i Norge er generelt blitt tatt veldig godt imot – og vi ser ytterligere et enormt potensial i markedet, siden det fortsatt er mange som ennå ikke har lagt planer for sommeren, sier han til den danske avisen Børsen.

Dette er også godt nytt for Color Line-eier Olav Nils Sunde og familien, som er blant koronakrisens store tapere.

Renneberg sier at den svake norske kronen også gjør at danskene i sommer får mer for pengene i Norge enn noensinne.

Danskene utgjorde kun fem prosent av fjorårets utenlandske sommerturister i Norge, viser tall fra Innovasjon Norge. De hadde også lavest døgnforbruk med 725 kroner, noe som var en nedgang fra 930 kroner året før, ifølge NTB.

Nordmenn på den andre siden sto i 2019 for over 2,3 millioner overnattinger i Danmark, som gjør Norge til det nest største markedet etter Tyskland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.