De siste ti årene har Elisabeth C. Brochmann (59) investert en halv milliard kroner i en omfattende rehabilitering av det legendariske Oslo-hotellet Continental og Theatercaféen, som ligger i samme bygning.

– Det har vært et stort løft for oss, men tallene vi nå leverer er beviset på at det var rett, sier Elisabeth Brochmann.

Best likt i Oslo

Regnskapet viser en økning i omsetningen for hele konsernet på cirka syv prosent. Driften ble bedret med 35 prosent og resultat før skatt nær doblet fra 2015.

– I hotellet isolert økte omsetningen med ti prosent. Det er vi veldig godt fornøyde med. Vi opplever særlig at turistmarkedet blir stadig sterkere og at turistsesongen blir stadig lengre. Fortsatt er det norske markedet det viktigste, men vi har økning fra USA og også fra Asia, sier Brochmann, som er fjerde generasjon eier av det 117 år gamle hotellet.

– At vi også klarer å øke omsetningen med fire prosent på Theatercaféen, i et stadig tøffere marked med mange nye aktører, er vi også veldig godt fornøyde med, sier hun.

Hotel Continental inntok nylig førsteplassen på nettstedet Tripadvisors liste over de best likte hotellene i Oslo. Den plasseringen har Olav Thons Rosenkrantz-hotell i Rosenkrantz' gate hatt i over to år. Rosenkrantz er nå henvist til sølvplassen med Petter A. Stordalens The Thief som nummer tre.

Ytterligere 200 millioner?

Continental, som er Norges eneste medlem av den internasjonales luksuskjeden The Leading Hotels of the World, planlegger å totalrenovere de siste 60 rommene samt en 250 kvadratmeter stor suite neste år.

– Da vil vi ha tatt alt til bunns. Vi har en foreløpig kostnadsramme på omtrent 200 millioner kroner for dette prosjektet. Når det er gjort, trolig i løpet av høsten 2018, vil vi dermed ha investert 700 millioner kroner, sier Brochmann.(Vilkår)

Indiskret lykkepille
Selv ikke grå lakk gjør Mercedes-AMG GT C roadster diskret.
00:50
Publisert: