Uber er hardt rammet av koronakrisen som følge av at befolkningen i mange land blir oppfordret, og i noen land også tvunget, til å holde seg hjemme.

Mandag sendte toppsjef Dara Khosrowshahi en epost til de ansatte med beskjed om at 45 kontorer skal legges ned og 3000 permitteres, skriver avisen The Wall Street Journal (WJS).

Beskjeden kommer bare vel to uker etter at selskapet meldte at det skal kutte én milliard dollar, eller rundt ti milliarder kroner, i kostnader og redusere staben med 3700 ansatte.

På under en måned vil selskapet dermed ha kuttet staben med rundt 25 prosent, skriver avisen.

I tillegg til kommer den negative effekten av krisen for Uber-sjåførene som er selvstendig næringsdrivende og dermed ikke er er dermed ikke inkludert i disse tallene.

«Vi ser noen tegn på en bedring, men det kommer ut av et dypt hull, med begrenset synlighet med hensyn til hastighet og form,» skrev Khosrowshahi i eposten til de ansatte.

WJS skriver at Uber skal være i samtaler om å kjøpe konkurrerende Grubhub Inc. Dette kan ifølge avisen bidra til å dempe tapene og gjøre Uber bedre i stand til å ta opp kampen mot markedsleder DoorDash Inc.

Børskursen til Uber er opp over seks prosent mandag. Aksjen omsettes nå for rundt 34,5 dollar, mer enn en dobling fra bunnoteringen i mars. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.