Holmsbu Spa & Resort ble åpnet i 2003 av Estatia – som slo hotellets driftsselskap konkurs i 2009. Siden har nye eiere bidratt med ny kapital i flere runder, blant annet i 2016, 2017 og 2018, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Uenighet

Ifølge pressemeldingen har det vært en stor utfordring at en avtale med eierne av villaer, sjøboder og hotellrom. «Avtalen ble signert før hotellet åpnet i 2003 og gir seksjonseierne rett til å disponere alle villaer, sjøboder og hotellrom i hele juni, juli og august måned. Mangel på tilgjengelig kapasitet i denne 3-måneders periode påfører hotelldriften store tap hvert år. I tillegg er det uenighet om hvem som er ansvarlig for investering i nødvendige oppgraderinger og utskiftninger av villaer, sjøboder og hotellrom etter 16 års drift», står det i pressemeldingen.

Forsøk på å få reforhandlet avtalen med seksjonseierne har ikke ført frem og eierne har ikke villet tilføre mer kapital. Konkursen omfatter selskapene Holmsbu Spa & Resort, Nye Holmsbu, Holtnes Drift og Nye Holmsbu Invest.

Fra spaavdelingen på Quality Hotel & Spa Holmsbu.
Fra spaavdelingen på Quality Hotel & Spa Holmsbu. (Foto: Per Thrana)

Anonym bergenser

Største kreditor i konkursen er DNB som har utestående over 50 millioner kroner. Største aksjonær på konkurstidspunktet var selskapet Auris as med den anonyme, men for mange lesere likevel godt kjente, bergenseren Odd Rune Austgulen (66) med nesten 50 prosent av aksjene. Austgulen var blant annet sjef for Investa frem til finanskonsernet gikk dundrende konkurs i 1992. Etter det DN forstår kom Austgulen inn som eier så sent som for et drøyt år siden.

Ingvald Fardal, som tidligere blant annet har vært administrerende direktør i fergerederiet Fjord Line, har vært styreleder i selskapet.

– Et slikt anlegg må rustes skikkelig opp hvert 15 -20 år. Da må det også være helt klart hvem som skal betale hva. Det ble umulig å få til en enighet rundt dette, og eierne vurderte sannsynligheten for i fremtiden å kunne lykkes med den leieavtalestrukturen som veldig lav, sier han til DN og legger til at det nå i praksis er opp til DNB å avgjøre Holmsbus videre skjebne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huseier: – Jeg har ikke tenkt på strømprisen siden vi fikk solcellepanelene
02:13
Publisert: