Etter en totalrenovering av det da 60 år gamle Carlton-hotellet i Parkveien i Oslo, åpnet den danske Guldsmeden-kjeden sitt første hotell i Norge høsten 2010.

Carlton Hotel Guldsmeden har 53 rom og beskrives som et økologisk boutiquehotell. 

Budrunde

I fjor høst ble hotellet lagt ut for salg. Selger var Parkveien 78 Eiendom as, et selskap stiftet i juni i fjor med Kristin Havig-Gjelseth (involvert i restaurantene Druen og Olivia) som styremedlem og kontaktperson. Prisantydningen var 85 millioner kroner. 

Etter en budrunde ble hotelleiendommen etter det DN forstår solgt like før jul for over 90 millioner kroner eller omtrent 1,7 millioner kroner per rom. Med en fast leieinntekt på vel fire millioner kroner som kun konsumprisjusteres, betyr det at kjøperens direkteavkastning trolig ikke ligger særlig mye over fire prosent. 

Ivar Tollefsen, eier av eiendomskonsernet Fredensborg.  
Ivar Tollefsen, eier av eiendomskonsernet Fredensborg.  

Kjøper er milliardæren Ivar Tollefsen (55) gjennom hans heleide eiendomskonsern Fredensborg. Fredensborg er Norges største private utleieselskap av boliger med over 4000 leiligheter for utleie, primært i Oslo-området. Konsernet opplyser at det eier til sammen 24.600 utleieleiligheter i Norge, Sverige og Danmark med en samlet markedsverdi på 40 milliarder kroner.

Blir bolig?

Leiekontrakten med den danske Guldsmeden-kjeden går ut i desember 2022. 

Presseansvarlig i Fredensborg, Arne Hurlen, bekrefter kjøpet og skriver i en epost at hotellet har fin beliggenhet og at rom og fellesarealer holder høy kvalitet.

– En eiendom vi kjøpte med glede, skriver han.

– Har dere planer om å konvertere hotellet til bolig?

– Dersom leietager i fremtiden forlater lokalene og vi konverterer til bolig, opplever vi at dette vil være økonomisk attraktivt for oss. Men vi har hverken mulighet til eller ønske om å avslutte leieforholdet. Tvert imot driver leietager en sjarmerende og god virksomhet, som vi gleder oss over å ha i vår eiendom i dag og i fremtiden, skriver Hurlen som ikke vil kommentere prisen.

–Vi er enige med selger om å holde kjøpesummen konfidensiell, skriver han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.