Med et overskudd før skatt på 34 millioner kroner ble 2017 et gullår for Elisabeth Brochmanns Continental Tobakk, konsernet som blant annet eier og driver luksushotellet Continental og Theatercaféen i Oslo.

Men i fjor viser regnskapet et underskudd før skatt på hele 60 millioner kroner. Det betyr at resultatet ble 94 millioner kroner svakere enn i 2017.

Stengte 60 rom

– Det gikk akkurat som budsjettert, forklarer Elisabeth Brochmann.

– Underskuddet skyldtes at vi i store deler av 2018 stengte ned 60 av våre 151 rom for totalrenovering. Når kapasiteten går så mye ned, er det helt naturlig at også inntekter og resultat blir betydelig påvirket. I tillegg har vi kostnadsført veldig mye vedlikehold som påvirker konsernregnskapet med 56 millioner kroner. Og så har jo også avskrivningene økt mye, sier Brochmann.

Det er naturlig nok selve hotelldriften i datterselskapet Hotel Continental as som ble mest preget av fjorårets renovering med inntektsfall fra 97 til 73 millioner og et resultat før skatt som gikk fra pluss i 2017 til minus 42 millioner i fjor.

Regnskapet for legendariske Theatercaféen viser marginal bedring både i inntekter og resultat til tross for den rekordvarme sommeren og det faktum at restauranten har svært begrenset uteservering.

Ti år og 800 millioner

Brochmann og Continental har nå brukt ti år og 800 millioner kroner på totalrenoveringen av hotellet.

– Det er veldig mye penger og det er klart at dette har vært en krevende prosess. Men nå er nesten hver eneste lille krok tatt. Jeg er særlig stolt over at vi gjennom denne siste renoveringsrunden har klart å beholde plassen vår som Oslos best likte hotell på nettstedet Tripadvisor, sier Brochmann.

– Og sommeren ser fantastisk bra ut for vår del. Vi merker selvfølgelig at det har kommet mange nye hotellrom i Oslo i det siste, men de bidrar jo bare til at hotellkvaliteten i Oslo øker og det er veldig bra, mener hun.

For 2019 budsjetterer Brochmann med et negativt driftsresultat på fire millioner kroner for hotelldriften grunnet avskrivinger og den siste resten av vedlikeholdskostnadene – men for konsernet totalt sett er hun klar på at tallene for 2019 vil bli «både pene og sorte».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.