Per G. Braathen-eide Escape Travel, som skreddersyr spesialreiser som cruise, rundreiser og sportsreiser over hele verden, er hardt rammet av koronapandemien.

Regnskapet viser et inntektsfall på nesten 330 millioner kroner og en bunnlinje solid i rødt.

– De første tre månedene i fjor, før pandemiutbruddet, hadde vi tilnærmet normal omsetning. Men fra april og ut året satt vi igjen med kun syv prosent av normale inntekter, forteller konsernsjef Gunnar Grosvold.

Per G. Braathen har ryddet og kuttet i reiselivsimperiet under korona: – De som ikke har gjort det, har et problem dnPlus

– Til sammenligning regner vi med å ligge på rundt 15 prosent av normalen i den samme perioden i år. Det er opp, men det er jo fortsatt veldig lavt, sier han.

Veldig nølende

Grosvold sier det spesielle nå er at bestillingene kommer veldig kort før avreise.

– Vi snakker gjerne kun få dager. Og folk er dessuten veldig selektive. Pandemien bidrar til at kundene søker til mindre skip og mindre hoteller enn før, trolig for å unngå masse folk. Det store bildet er at ut 2021, er folk veldig nølende, mens gruppereiser i 2022 faktisk booker over normalen. Så vi ser klare signaler om at det sakte og sikkert går mot bedre tider. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier han.

Ugland skroter storsatsing på pakkereiser: – Det blir ruglete i mange år fremover dnPlus

Det gjør også at selskapet, som før pandemiutbruddet hadde 64 ansatte, nå legger opp til at alle permitterte kommer tilbake i jobb fra 1. oktober.

– Vi er 20 på jobb nå. Så er det noen som er blitt pensjonister. Og noen har sluttet. Så jeg tenker vel vi vil være rundt 45 i oktober. Og jeg har troen på at vi i løpet av neste år vil se volumer vi kjenner fra tidligere, særlig for reiser innen Europa. Det er vi helt trygge på selv om 2021 kanskje ikke blir helt på 2019-nivå, sier Gunnar Grosvold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.