Vi har de mest forståelsesfulle sjefene i verden, slår Expedia fast i ferieundersøkelsen Vacation Deprivation.

Fire av fem nordmenn sier de får støtte av sjefen når de skal ta ut ferie. Det er den høyeste andelen i de 28 landene i verden som omfattes av undersøkelsen.  Verst ut kommer finnene der kun 29 prosent opplever støtte fra sjefen. 

Planlegger ferie på jobb

Samtidig viser undersøkelsen ifølge Expedia at finnene har best samvittighet for å ta ut makskvoten på 30 dager ferie. 87 prosent sier de overhodet ikke har dårlig samvittighet. I Norge svarer 82 prosent at de ikke har dårlig samvittighet for å ta ut alle de 25 feriedagene de har rett på. Og fire av fem tar alltid ut alle feriedagene. I Sør-Korea, der de har rett til 15 feriedager, tar de i gjennomsnitt kun ut åtte dager. Og i Japan tar de ut ti av 20 mulige fridager, viser undersøkelsen.

Les også (DN +): Livet som mellomleder magasinet+

– I Norge tar vi nok mye for gitt når det gjelder jobb og ferie, men som vi ser i undersøkelsen er vi nok ekstra privilegerte her til lands, skriver Charlotte Gogstad i Expedia i en pressemelding.

Samtidig viser undersøkelsen at 62 prosent av sørkoreanerne innrømmer at de planlegger ferien i arbeidstiden. 39 prosent av finnene gjør det samme. Også her er nordmenn best. Bare 23 prosent av nordmennene innrømmer at de bruker arbeidstiden til å planlegge ferien sin.

Men undersøkelsen har ikke målt hvem som er ærligst. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.