– Ja, jeg kan bekrefte at jeg har begjært oppbud i G Travel Norge as i dag, sier Finn Vetle Hansen (51) til DN fredag ettermiddag.

Hansen er eneeier, administrerende direktør og styreleder i G Travel Norge, hovedselskapet bak en kjede av mindre reisebyråer over store deler av landet.

Nær 100 ansatte

Ifølge kredittopplysningstjenesten Bisnode er G. Travel Norge as morselskap til G Travel Group med avdelingskontorer i Bergen, Oslo, Bodø, Kristiansand, Haugesund, Husøy og Arendal. Selskapet har i underkant av 100 ansatte.

G Travel-kjeden består i tillegg av reisebyråer med franchiseavtaler i Norge og Sverige. G Travel-konsernet driver også stort innen mannskapsreiser for shipping og offshore med kontorer i Dubai, Filipinene, Kina, Singapore, USA og i Skottland, men denne virksomheten er ikke berørt av konkursen.

Siste tilgjengelige regnskap for G Travel Norge as, det vil si for 2018, viste en omsetning på snaut 120 millioner kroner og et underskudd før skatt på 1,8 millioner kroner.

–Den direkte årsaken til at vi nå må melde oppbud er koronakrisen. Betalingsflyten i hele reiselivet har stanset opp i og med at flyselskapene ikke refunderer kansellerte billetter, sier Hansen.

– Da har heller ikke vi penger til å gjøre opp for oss. Jeg forstår at flyselskapene har det tøft, og vi blir tvunget til å gjøre det samme som dem; la være å betale regningene våre. Vi sitter selv med en rekke ubetalte fakturaer, og det er klart at oppbud for G Travel Norge betyr tap for mange av våre leverandører. Det er bare trist, sier han.

Kø av inkassosaker

Hansen vil ikke si hvor stor gjeld selskapet har, men etter det DN forstår skal den være på nærmere 30 millioner kroner.

G Travel Norge har hatt forretningsadresse i Kristiansand. Så sent som i slutten av juni begjærte hotellkjeden Scandic selskapet konkurs med et krav på snaut tre millioner kroner. Saken var berammet for behandling i tingretten i Kristiansand 9. juli.

Men 1. juli ble forretningsadressen endret fra Kristiansand til Oslo.

– Det handler om hvilke byer som har rekonstruksjonskompetanse dersom vi skulle velge å gå den veien. Ettersom vi har våre advokater i Oslo, ville det bli tungvint i Kristiansand, forklarer Hansen.

– Hva nå med resten av reisebyråkjeden?

– Det er flere selskaper i dette systemet. Det er kun G Travel Norge as som er berørt av konkursen. G Travel som kjede blir videreført, sier Hansen.

Etter det DN forstår betyr dette at også brorparten av de 100 ansatte blir overført til andre selskaper i konsernet.

Det er registrert nær 200 inkassosaker mot G Travel Norge as; fra alt fra småhoteller med småbeløp til hotellkjeder, leiebilfirmaer og teleselskaper. Samlet inkassokrav er på rundt ti millioner kroner hvor kravet fra Scandic Hotels er det største. Vel 20 av inkassosakene er fra før koronakrisen startet i mars. Sparebank 1 SR-Bank, som er selskapets bankforbindelse, har pant i driftstilbehøret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.