Nominasjonskomiteen i den nordiske hotellkjeden Scandic foreslår at Per G. Braathen og Frank Fiskers velges som henholdsvis ny styreleder og nytt styremedlem ved generalforsamlingen i slutten av april, ifølge en pressemelding tirsdag.

Det etter at det tidligere i februar ble kjent at styreleder Vagn Sørensen gir seg i hotellkjedens styre.

Per G. Braathen har vært styremedlem i Scandic siden 2007. Han er også eier og styreleder i investeringsselskapet Braganza, som han startet i 1992.

«Stor erfaring fra bransjen»

– Per har vært betydningsfull for Scandics utvikling i sin tid i styret. I tillegg har han stor erfaring fra reiselivsbransjen som gjør ham passende for stillingen, sier leder for nominasjonskomiteen, Joel Lindeman i pressemeldingen.

Braathen er barnebarn av skipsreder Ludvig G. Braathen, som i 1946 etablerte flyselskapet Braathens Safe, senere Braathens. Det ble solgt til SAS i 2001. Samtidig overtok Per G. Braathen flyselskapet Malmö Aviation, i 2016 omdøpt til BRA.

Lindeman trekker også frem at det nominerte styremedlemmet Fiskers har god erfaring fra hotellindustrien. Fiskers har tidligere vært administrerende direktør i Scandic.

– Han har solid erfaring fra lederposisjoner i Hilton Hotels, Rezidor og First Hotels. Franks erfaring fra hotellindustrien vil være verdifull for styrets arbeid. Vi er svært fornøyde med at han vil være en del av Scandic igjen, sier Lindeman.

Hegnar kjøpte for en halv milliard

Medieeieren Trygve Hegnar kjøpte for i underkant av to uker siden aksjer for en halv milliard kroner i Scandic, og gikk med det inn som hotellkjedens tredje største eier, ifølge Finansavisen.

– Jeg er selvfølgelig interessert i bransjen, og har fulgt Scandic Hotels nøye et halvt år. Kursfallet på 30 prosent i år, i siste uke av januar, kom beleilig og satte meg i gang, sier Hegnar til Finansavisen.

Han ser ikke for seg å kreve styreplass som tredje største aksjonær.

– Nei, det har jeg ikke tenkt på. Scandic Hotels er et sted man kan være lenge fordi de er flinke og vokser hele tiden, forteller han til Finansavisen.(Vilkår)