– Jo, det begynner å bli lite snø nede i dalen nå, men det er fortsatt supre skiforhold for alpint og kort vei inn til vidda, sier Rolf Ingar Rotegård, salgssjef på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo.

– Og vi har solgt vel 80 prosent av rommene nå. Det er litt under normalen på grunn av så sen påske, men nå merker vi tydelig økt pågang som følge av de gode langtidsvarselet. Det sitter jo mange på gjerdet og venter på akkurat det varselet. Nå kommer de ned og vi regner med at vi vil havne på godt over 90 prosent belegg, sier Rotegård.

På Beitostølen kan konsernsjef Atle Hovi skilte med 90 prosent belegg allerede.

– Takket være gode snøforhold og en værmelding som varsler nattefrost og sol, regner jeg med vi havner tett på 100 prosent. Så vi er strålende fornøyde, sier han.

Få rom tilbake

På Myrkdalen hotell ved Voss tror hotellsjef Solvor Dolve at hun vil klare å gjenta belegget på 95 prosent fra påsken i fjor.

– Vi ligger på rundt 60–65 prosent nå, men har merket økt pågang de siste par dagene og vi tror og håper gode snømengde og fint vær vil fylle hotellet også i år, sier hun.

Oppe på Golsfjellet der Nibstad-familien eier det 300 rom store Storefjell Resort, er stemningen også god.

– Vi har gjennom mange år bygget et omdømme her i 1001 meters høyde for gode snøforhold til langt ute i mai, og det nyter vi godt av nå. Det er noen få rom igjen, men de går ganske sikkert unna, sier Arne Nibstad.

På Høvringen ved Rondane i 985 meters høyde driver Monica Halvorsen Høvringen Høyfjellshotell med 55 rom.

– Vi merker jo at påsken kommer sent. Det har vært ganske stille her et par uker, men påsken er faktisk veldig bra booket; bedre enn i fjor, sier hun.

– Vi har noen få rom igjen, men vi tror de blir utleid ganske raskt, sier hun. 

Turid Viken, markedsansvarlig for Skistar i Trysil, er sikker på at det blir en kjempepåske.

–Alle heiser og nedfarter er åpne og det meste er faktisk fullbooket. Vi har bare noen få restplasser igjen, sier hun. 

Nesten sommer i dalen

På Meetingpoint Hafjell, hotellet som tidligere het Quality Hafjell og som til sommeren blir et Scandic-hotell, er det lite snø tilbake rundt hotellet.

– Men det ser ikke ut til å bety noe så lenge det er godt med snø borte i bakken, sier hotelldirektør Erik Fostervold.

– Nå holder vi på med en renovering av halvparten av våde 210 rom, så vi går med 50 prosent kapasitet denne påsken. Og vi er utsolgt fra onsdag i påskeuken. Vi har måttet si nei til ganske mange, sier han. 

Hotelleier Per Rustberggard har 172 rom samt 16 leiligheter med til sammen 700 senger på Pers Hotell på Gol.

– Det er tilnærmet sommer her nå og skisenteret nede i Gol er allerede stengt, sier han.

– Men vi kommer likevel godt ut av påsken takket være vårt badeland. Alle familierommene har vært fullbooket i to uker allerede, så vi skal ikke klage, sier Rustberggard.

– Til tross for litt stillere januar og februar, leverer vi bedre tall så langt i år enn i fjor, sier han.

– Og nå ser vi at langtidsvarselet begynner å virke. Mange er sent ute og ser være an før de forsøker å bestille i siste liten. Utfordringen for dem er at det kan bli trangt i døren og at de gode rommene for lengst er gått, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: