– Det føles rart å sende ut informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner, velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, sier de to i en pressemelding.

«Fjorten fantastiske år»

– Vi har hatt fjorten fantastiske år sammen. Vi har stått side om side i ekstreme opp- og nedturer, som gjør at vi alltid vil ha et helt unikt forhold. Men vi har begge jobbprosjekter som har gjort at vi har sett mindre til hverandre. Vi har sammen funnet ut at vi ønsker tid til å gjøre det vi brenner for hver for oss. Vi er fortsatt hverandres beste venner og støttespillere, sier Gunhild Stordalen.

– Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt fremover også, sier Petter Stordalen.

Går ikke tomhendt

VG skrev tilbake i 2010 at Stordalen har tatt en såkalt «Lex ektepakt»: Han har satt flere ledende advokater på saken og laget en juridisk bindende avtale med ektefellen, som ikke blir tinglyst i Brønnøysund-registeret.

Formålet er åpenbart: Han vil ikke at detaljene skal bli kjent.

Ifølge VG i 2010 skal den inneholde en klausul som gir henne et beløp i størrelsesorden over hundre millioner kroner i kontanter. Beløpet utbetales uavhengig av hvem som tok initiativ til bruddet.

Petter Stordalens privatfly tar av hver 70. time
Video fra Dagens Næringsliv
01:48
Publisert:

Gunhild Stordalen har ikke eierandeler i Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Group, som har eierdeler i Strawberry Capital, Strawberry Properties, Strawberry Equity og det nordiske hotellselskapet Nordic Choice Hotels. Petter Stordalen eier Strawberry Group sammen med de tre barna Emilie, Henrik og Jakob, som han har fra et tidligere forhold.

Pressekontakt Ida Holen i Choice sier til DN sent søndag at hverken Petter eller Gunhild Stordalen vil kommentere saken ytterligere nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.