Det globale forretningsreisebyrået Egencia har vurdert over 300.000 hoteller i 17 ulike land, og nå er topplisten deres over de 100 beste forretningsreisehotellene klar.

– Alle 100 oppnådde toppscore på samtlige kriterier, som er popularitet, pris, komfort, kundeservice og total opplevelse, sier Carl Moltzau, direktør Account Management i Egencia Norge, til DN.

De tre best hotellene i Skandinavia er alle fra Sverige: Gothia Towers og First Hotel G i Göteborg og Hotel Terminus Stockholm.

Her er hele listen over Egencias 100 beste forretningshoteller (ekstern lenke)

– I fjor kom ett norsk hotell med på listen, nemlig Clarion Royal Christiana. I år når dessverre ingen opp, men jeg vet at de var veldig nær ved å snike seg inn, sier Moltzau.

Tror på norsk revansj neste år

Han tror årsaken til at det er tre svenske hoteller som gjør det best i Skandinavia, er at volumet er mye større i Sverige.

– Vi har langt flere forretningsreisende i Sverige enn i Norge, så det er nok hovedgrunnen, sier han.

Hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo har en rekke ganger nådd høyt opp på internasjonale hotellkåringer, men Moltzau understreker at det bare er Egencias hotellpartnere, nemlig hotellene til Nordic Choice, Thon og Scandic Hotels, som er blitt vurdert i akkurat denne kåringen.

– De norske hotellene gjør det bra, så vi har god tro på at vi har et norsk hotell inne på topplisten igjen neste år. For alt jeg vet kan noen av dem ha scoret 99,9 av 100 prosent på kriteriene, men det holdt altså ikke helt denne gangen, sier Carl Moltzau.

USA gjør det best

Ikke overraskende utmerker USA seg sterkt i kåringen: Ni av de 100 beste hotellene ligger i New York, åtte i San Francisco, seks i Chicago og syv i Las Vegas. 13 øvrige hoteller i USA er også med på listen.

Fire hoteller i Canada, to i Australia og to i Mexico by når også opp, det samme gjør totalt 48 hoteller i Europa, hvorav fem i London og fire i Paris.

Totalt åtte skandinaviske hoteller er blant de 100 beste i år, ifølge Egencia: First Hotel Mayfair i København, First Hotel G, Gothia Towers, Hotel Opera og Hotel Riverton i Göteborg, samt Hotel Birger Jarl, Nobis Hotel og Hotel Terminus i Stockholm.

– Vi vet at disse hotellene har en unik kundeservice der den reisende alltid er i fokus. I tillegg scorer hotellene på topp 100-listen godt på både pris og komfort, noe vi vet at våre reisende alltid vurderer når de skal velge hotell, sier Andrew Dyer, VP for Global Supply i Egencia.

Flere kombinerer jobb og ferie

En klar trend Carl Moltzau ser, er at forretningsreisende i stadig større grad kombinerer jobbreisen med noen dager ferie. Derfor stiller de større krav til hotellet enn tidligere:

– Beliggenheten er viktigere enn noen gang, for nå er det ikke lenger bare snakk om å bo på hotell for å holde møter. Man vil også bo i nærheten av severdigheter. Vi vet dessuten at god frokost på hotellet er et stort pluss, det samme er tilgang til wi-fi og rask inn- og utsjekk. Reiseoppholdet skal foregå så sømløst som mulig, sier han.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Veldig mye vin for pengene
Ioppa Ghemme 2007. Nord i Piemonte ligger Gemme, en ukjent landsby for nordmenn, men som lager fantastiske viner ved foten av fjellene. Lett og delikat, veldig mye vin for pengene. Perfekt til lette lammeretter.
01:00
Publisert: