Tall fra Benchmarking Alliance viser en hyggelig utvikling for hotellene i de fleste byene første halvår. Det var vekst i antall solgte rom i samtlige byer bortsett fra Lillehammer og Tromsø, der nedgangen kun var helt marginal.

Hotellene oppnådde også jevnt over noe bedre pris per rom, med Bergen samt Bodø som unntakene. Bergen hadde 16,6 prosent flere rom å fylle sammenlignet med samme periode i fjor, og hotellene klarte å selge nesten 11 prosent flere rom – men til lavere pris enn i fjor. Nøkkeltallet revpar, som fremkommer når man deler losjiinntekten uten frokost og moms på alle tilgjengelige rom, gikk dermed ned med drøyt ti prosent.

Stavanger fortsatt på bunnen

Stavanger har etter oljeprisfallet i 2014 hatt det som må være den mest dramatiske nedturen noen norsk hotellby har opplevd godt hjulpet av en rekke nye hoteller åpnet i 2014 og 2015. Stavanger lå i ensom majestet helt på toppen av listene flere år på rad både målt i belegg, pris og revpar. Nå viser halvårsoversikten fra Benchmarking Alliance bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting en ørliten bedring i revpar og oppnådd pris. Belegget stiger også ørlite, men er fortsatt på kun 48,1 prosent. Det er lavest av alle storbyene i Norge. Så skal det dog legges til at Stavanger faktisk hadde en økning i antall solgte rom i perioden, men at kapasiteten økte med 8,4 prosent som følge av gjenåpningen av Radisson Blu Atlantic. Tallene inkluderer dessuten også hotellene i Sandnes, Jæren og Sola. Sentrumshotellene i Stavanger er ikke like hardt rammet av nedturen som konkurrentene utenfor byen.

Tromsø topper med 72 prosent fulgt av Oslo med Fornebu og Gardermoen. Samlet sett er Oslo vinneren med en topplassering både i rompris og revpar og nummer to i rombelegg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hva du skal og ikke skal gjøre i Roma
Forfatter Jan E. Hansens Roma-tips.
01:30
Publisert: