Stadig færre nordmenn mener prisen er det viktigste kriteriet når de skal velge hotell til ferien. Samtidig øker antall nordmenn som bestiller hotell i en høyere prisklasse.

Det viser nye tall fra hotell- og reisesøkesiden Momondo.no.

58 prosent oppgir pris som det viktigste kriteriet når de skal velge hotell. Dette er en nedgang på henholdsvis tre og ti prosent fra 2016 og 2015.

- Nordmenn har generelt god økonomi, og vi bruker gjerne pengene våre på reise og ferie. Dette ser vi både av våre reiseundersøkelser og søkestatistikk på hjemmesiden vår. I år ser vi blant annet at andelen som planlegger å bruke mellom 951 og 1425 kroner per natt har økt med hele syv prosent sammenlignet med i fjor, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.

Stoler mer på gjester enn stjerner

Selv om vi ikke bryr oss nevneverdig om prisen, er det ikke den tradisjonelle stjernevurderingen som avgjør hvilket hotell vi velger. 

Nå er brukervurderinger viktigere: 35 prosent bryr seg noe eller i stor grad om hotellets stjernevurdering, mens hele 50 prosent bryr seg noe eller i stor grad om tidligere gjesters vurderinger

- Med fremveksten av sosiale medier og reisesøkesider har folk blitt vant til å både legge igjen egne anmeldelser og å lese andres anmeldelser om hotellet eller reisemålet, på for eksempel sider som Trustpilot, Tripadvisor og Yelp. Dette kombinert med at stjernesystemer ofte har store variasjoner fra land til land, har nok vært bidragsytende til en økende skepsis til hotellets stjerner, og gjør at vi heller vektlegger andre reisendes vurdering, avslutter Hanøy.

Får refs for prisjuks

De globale nettreisegigantene, som amerikanske Expedia, eieren av Hotels.com, og nederlandske Priceline, som eier Booking.com, fikk på pukkelen i april da EUs forbrukermyndigheter hadde undersøkt 352 bookingsider og avslørte at 235 av dem ikke var til å stole på.

NHO Reiseliv mener nettreisegigantene opererer med utbredt villedende markedsføring.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Asias beste kokk driver en indisk restaurant i Bangkok
Chef Gaggan forklarer hvorfor Bangkok er blitt Asias mathovedstad.
01:56
Publisert: