Halvparten av Lille Hamarøy hotell i Nordland sine ansatte ble tatt ut i streiken fra første dag. Hotellsjef Simona Aasjord syns det er overraskende at de ble tatt ut i streik så tidlig når hotellet er såpass lite.

– Vi har verken kapital eller andre midler på bok, men jeg håper vi klarer å holde oss over null når året er omme, sier hun til avisen.

Også Bårdshaug herregård i Orkanger sliter etter et tap på 2,1 millioner kroner som følge av streiken og må trolig si opp tre til fire ansatte.

– Ti prosent av vår totale omsetning gjennom året er borte. Det klarer vi ikke å ta inn igjen, sier hotelldirektør Magnus Müller Lysholm til Avisa Sør-Trøndelag.

Totalt har 7.163 hotell- og restaurantarbeidere vært tatt ut i streik mellom 24. april og 21. mai. Fellesforbundet kunne avslutte hotellstreiken etter at de fikk gjennomslag for det prinsipielle kravet om lokal forhandlingsrett.

Les også: Nav Rogaland: Alvoret har gått opp for folk

Godkjenner utlevering av narkobaron til USA

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: