Hurtigruten avlyser alle planlagte cruise til Antarktis for sesongen 2020/21, altså for resten av 2020 og minst første kvartal 2021.

Hurtigruten forklarer dette med koronakrisen, med reiserestriksjoner og karantenebestemmelser.

I en børsmelding påpeker Hurtigruten at mange av gjestene til rederiets såkalte ekspedisjonscruise har valgt å utsette reisen, ikke kreve refusjon. Rederiet opplyser at kravene om refusjon ligger under bransjestandard, men Hurtigruten har akkurat nå liggende krav om refusjoner på 1,5 millioner euro som ikke er behandlet.

Hurtigruten melder om bra etterspørsel etter ekspedisjonscruise for andre halvår i 2021 og 2022. Cruisesesongen i Antarktis er på sommeren, når det er vinter i Norge og den nordlige halvkule.

«Internasjonale reiserestriksjoner og stengte havner endres raskt, ofte fra dag til dag. For tiden er det forbud mot å drive cruiseskip i mange farvann, og de fleste flyreiser til våre avreisehavner i Argentina og Chile er kansellert», skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i et brev til kundene, gjengitt i Finansavisen.

«Dette har vært en vanskelig beslutning å ta fordi den har omfattende konsekvenser for våre gjester, for mannskap og ansatte, våre samarbeidspartnere og lokalsamfunnene vi har samarbeidet med i tiår. Men det er likevel den eneste rette beslutningen å ta. Helsen og sikkerheten til våre gjester og mannskap er Hurtigrutens viktigste prioritet», skriver Skjeldam.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.