– Etter initiativ fra selskapet trer Bent Martini foreløpig ut av sine roller og posisjoner i Hurtigruten Cruise as, og går midlertidig ut av Hurtigrutens konsernledelse, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en uttalelse sendt til pressen.

Hurtigruten har ikke besvart DNs spørsmål om saken – inkludert om hvilket ansvar selskapet mener Martini har for smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen», nå som de har bedt ham tre til side.

DN har fredag morgen forsøkt å komme i kontakt med Martini, men ikke fått svar.

NRK omtalte avgangen først.

Viser til granskning

I uttalelsen viser Skjeldam til den eksterne granskningen og politietterforskningen av koronasmitten, som årsak til at selskapet ikke vil gå i detalj om Martinis avgang - utover å opplyse at det er etter initiativ fra selskapet selv.

Hittil har 62 personer som var om bord på Hurtigrutens MS «Roald Amundsen testet positivt for korona.

Var selv om bord

Martini var inntil nå driftsdirektør i selskapet, og om bord på seilasen hvor det ble oppdaget koronasmitte.

– Jeg var om bord sammen med familien min på ferie, sa Martini til Nordlys.

Asta Lassenen er nå konstituert driftsdirektør.

– Kommersiell direktør Asta Lassesen tok allerede fredag sist uke over ansvaret for å lede Hurtigrutens covid-19 beredskapsgruppe. I tillegg er hun konstituert som styreleder og daglig leder i Hurtigruten Cruise as, sier Skjeldam i uttalelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.