Hurtigruten Group økte omsetningen med 240 prosent i fjerde kvartal 2021 sammenlignet med samme kvartal i 2020, justert for Statens kompensasjonsordning.

Det kommer frem i selskapets fjerdekvartalsrapport.

Verre gikk det med ebitda (driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger), som kom på minus 484 millioner kroner, mot et underskudd på 138 millioner kroner i samme kvartal året før.

Kontantstrømmen knyttet til driften var 109 millioner kroner bedre sammenlignet med samme kvartal ett år tidligere, men fortsatt 211 millioner kroner i minus.

Ser sterk etterspørsel

Ved utgangen av fjerde kvartal i fjor hadde Hurtigruten Group 11 av 15 skip tilbake i drift, inkludert alle de syv skipene i Hurtigruten Norge og fire av åtte skip i Hurtigruten Expeditions.

De resterende fire skipene i Hurtigruten Expeditions vil være tilbake i full drift i første og andre kvartal 2022. Hurtigruten Svalbard var tilbake i full drift, med økonomiske resultater som allerede overstiger pre-pandeminivåene til tross for restriksjonene som var på plass i fjerde kvartal.

Selskapet skriver i rapporten at det ser sterk etterspørsel etter alle sine destinasjoner på vei ut av pandemien. Terminbestillingene per 24. februar for 12-månedersperioden fra andre kvartal 2022 til første kvartal 2023 er på 3,8 milliarder kroner, som er 5,4 prosent høyere enn samme tid for to år siden.

Hurtigruten selv peker på at fjerning av restriksjoner i nøkkelmarkeder som Storbritannia, USA og Tyskland har ført til en økning i bestillinger.

Videre står det i rapporten at selskapet gjennom pandemien har etablert mye ressurser på å styrke sine globale team innen salg, markedsføring og digital distribusjon, videreutvikle det globale CRM- og lojalitetsprogrammet, samt å etablere et sekundært hovedkvarter i London.

Alle disse tiltakene er ment å styrke konsernets konkurransekraft på vei ut av pandemien. Restriksjonene som ble satt på plass for å bekjempe pandemien hadde en betydelig innvirkning på konsernets resultater i fjerde kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.