Hurtigruten tjener mer penger og fikk ifjor et av sine beste år noensinne. Årsresultatet etter skatt ble på 450 millioner kroner ifjor, opp fra minus 530 millioner kroner året før.

- Tallene er gode. Vi er godt fornøyd. Det er et steg på reisen vi har begynt på, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten til DN.

De konsoliderte driftsinntektene økte med en halv milliard kroner, fra 4,9 til 5,4 milliarder kroner fra 2017 til 2018. Vel 10 prosent vekst i billettinntektene er blant årsakene til veksten.

- Det er et godt resultat i tråd med forventningene og selskapets utvikling. Vårt fokus er de neste årene.

Selskapet investerte ifjor 1,3 milliarder kroner i bygging av nye skip og oppgradering av eldre skip. Rentebærende gjeld økte med vel én milliard kroner til 6,9 milliarder kroner.

- Jeg er fornøyd med at vi får gode resultater samtidig som investerer mye i fremtidig vekst og oppussing av skip. Vi har mye å gå på. Vi skal bygge flere skip. Våre lange planer er et selskap som er vesentlig større enn idag, sier Skjeldam.

Tjener penger overalt.

Hurtigruten tjener penger både på den statsstøttede kystruten som frakter norske passasjerer fra Bergen til Kirkenes og på turisttrafikk langs norskekysten og til Svalbard og Antarktis. I selskapet kalles turist-trafikk for explorer-skip.

- Det er explorer-trafikken som gir oss best resultat, sier Skjeldam.

Tjener på underskudd

Selskapet fikk et resultat før skatt på 54 millioner kroner, mot minus en halv milliard året før. Det gode årsresultatet etter skatt skyldes endrede skatteregler, som gjør at selskapet kan føre et større beløp til fremførbart underskudd til fradrag på skatten.

Selskapet måtte regnskapsføre et valutatap på 450 millioner kroner i 2017, mens valutatapet ifjor var redusert til en tredjedel av dette, 160 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.