Hurtigruten er blant selskapene innen reiselivsnæringen som har slitt under koronaperioden. Regnskapet for første kvartal, som kom nå i ettermiddag, viste en omsetning i fritt fall og store underskudd.

Hurtigruten hadde en negativ egenkapital ved årsskiftet på 102,2 millioner euro, men etter tap i første kvartal er den negative egenkapitalen økt til 157,1 millioner euro, cirka 1,6 milliarder kroner.

Styret skriver i kvartalsrapporten at det anser verdiene av skip og merkevare som høyere enn de bokførte verdier, slik at reell egenkapital ikke er så lav. Dessuten åpnes samfunnet og folk vaksineres, slik at bookingen og salgsinntektene, og dermed resultatet er ventet å øke i tiden fremover. Derfor ser styret ingen grunn til å gjøre tiltak for å få egenkapitalen i pluss.

Men rederiet har måttet få hjelp fra bankene. Et krav i låneavtalen om minimum 25 millioner euro i kassen er redusert til 15 millioner euro midlertidig, slik at selskapet skal få litt mer armslag når aktiviteten tas opp i løpet av våren og sommeren.

Kassabeholdningen var på 62 millioner euro ved kvartalets slutt, en halvering siste året. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.