– På bakgrunn av den informasjonen vi har innhentet, finner vi grunn til å gå videre med tilsynssak overfor de to skipslegene som var om bord, sier fylkeslege Anne Grethe Olsen i en pressemelding.

De to legene har vært med på hvert sitt seilas opplyser fylkeslegen.

– Svært alvorlig

MS «Roald Amundsen» kom til Tromsø 31. juli. Skipet hadde vært på en ukes cruise rundt Svalbard. Senere viste det seg at mange, både mannskap og reisende, var smittet av sykdommen.

– Dette er en svært alvorlig hendelse. Vi vil innhente ytterligere informasjon for å få klarhet i hvilke helsefaglige vurderinger som er gjort, og hvilken helsehjelp som er gitt, sier Olsen i pressemeldingen.

Fylkesmannen skriver at de vil vurdere om skipslegene har ivaretatt sine plikter etter helselovgivningen.

– Pågående sak

Torsdag fikk ytterligere ni personer påvist koronasmitte etter utbruddet på skipet. Det er registrert smitte hos 29 passasjerer og 42 ansatte etter koronautbruddet.

Overfor VG sier Olsen at de ikke ønsker å gå ut med hva slags informasjon som har gjort at de har åpnet tilsyn.

– Jeg ønsker ikke å si noe mer om hva slags informasjon det er snakk om siden det er en pågående sak. Vi kommer til å kommentere det når den er ferdig behandlet, sier Olsen videre til VG(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.