– Dette var en særdeles viktig og stor beslutning for friluftslivet i Norge. Nordkapplatået er utmark, og området rundt skal være tilgjengelig for alle uten høye, ulovlige avgifter. Det har vi heldigvis fått gjennomslag for nå, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv. til NRK.

Hotellkjeden Scandic, som forvalter utkikkspunktet som hvert år tiltrekker seg mellom 250.000 og 300.000 gjester, har til nå kunnet ta 285 kroner i betaling fra alle som ville ut på utkikkspunktet. Nordkapplatået omtales som det nordligste punktet i Europa.

Hotellkjedens grunnlag for å ta betalt har vært en tillatelse de har fått fra kommunestyret. Fylkesmannen i Troms og Finnmark slår fast at kommunens utredning har vært for dårlig og opphever derfor tillatelsen. Dermed vil det bli gratis å komme ut på platået på ubestemt tid.

Opphevingen av tillatelsen kommer etter at Norsk Friluftsliv sendte inn en klage i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.