Mandag morgen leverte styret i Thomas Cook Group Plc. konkursbegjæring av selskapet.

Nå er det klart at noen investorer som satt på såkalt kredittforsikring, får utbetalt en sum penger. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Det oppgis ikke hvor mange investorer eller akkurat hvor mye de vil få, men investorer har kjøpt kredittforsikring i selskapet verdt 2,7 milliarder dollar.

Beslutningen om utbetaling til investorer ble diskutert mandag. Tirsdag kom meldingen fra panelet Credit Derivatives Determinations Committee i London, som har vurdert konkursbegjæringen og likvideringen av selskapet.

Satser på konkurs

En kredittforsikring, også kalt en «credit deafault swap», sikrer utbetaling når en låntager ikke kan betale tilbake lån på grunn av mislighold, eller nettopp konkurs. Det er vanlig at risikofond investerer i disse forsikringene, særlig når et selskap har problemer og de stiger i verdi.

Verdien på slike finansielle produkter er derfor en god indikator på hvordan det ligger an med et selskap.

Opprettet konkursbo

Thomas Cook-gruppen er satt under administrasjon, og skifteretten har ifølge det britiske næringsdepartementet utnevnt konkurseksperter og revisorer fra konsulentselskapet KPMG til å administrere avviklingen av selskapet.

Det melder britiske myndigheter.

Reiselivsgigantens kollaps går ikke bare utover de reisende, men setter også de om lag 21.000 arbeidsplassene i Thomas Cook Group i fare. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.