Hotellet åpner ikke før våren 2021, men allerede 1. april 2019 starter Jarle Moen jobben med å forvandle det historiske bygget til et hotell, heter det i en pressemelding fra Sommerro Utvikling.

Hotellkonge Petter Stordalen er en av byggets eiere, og han er svært fornøyd med å få med seg Moen på laget:

– Sommerro er et av de mest ambisiøse og komplekse prosjektene vi noensinne har begitt oss ut på. Vi trengte en ved roret med både tyngde og erfaring, i tillegg til energi og ambisjoner. Jarle forstår markedet og er ekstremt flink med mennesker, sier Stordalen i en kommentar.

Omfattende prosjekt

Jarle Moen har vært direktør på The Thief på Tjuvholmen i Oslo, som har vunnet en rekke internasjonale priser, siden åpningsåret 2013.

– Prosjekt Sommerro er en helt fantastisk mulighet til å få gi nytt liv til en gammel historie. Vel så viktig som å ta vare på det som er i bygget, blir å skape gode rom å bo, besøke og jobbe. Hoteller handler jo først og fremst om mennesker, sier den påtroppende hotellsjefen i en kommentar.

Prosjekt Sommerrogaten utvikles av Aspelin Ramm, Strawberry Brothers og Høegh Eiendom. Foruten hotellet «Sommerro» med 236 rom, restauranter og konferansefasiliteter, består prosjektet også av leiligheter, kontorer, kulturscene og selvstendige serveringsscener.

Hotellet vil også drifte «Villa Inkognito», der det tidligere ambassadebygget i Inkognitogata blir gjort om til 15 suiter med felles stuer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump om egen administrasjons klimarapport: – Jeg tror ikke på det
00:55
Publisert: