- Forretningsreisende har andre behov enn før. Dét er grunnen til at flere av de store hotellkjedene innreder rommene på en annen måte, sier Michael Suomi, visepresident for interiørdesign i Stone & Tailor, et arkitektfirma i New York som jobber blant annet med Marriott og Hyatt.

Det skriver The New York Times.

Suomi peker på at forretningsfolk tidligere reiste med stresskofferten full av dokumenter. De trengte god arbeidsplass på hotellrommet, og forretningsreisen varte også lenger enn den gjør i dag.

- De tidene er forbi. Endringer i teknologi har forandret forventningene til hva en reisende vil ha på et hotell. Som et resultat blir rom redesignet i rekordtempo, ofte hver sjette måned, sier han.

Tror hotellene vil eksperimentere mye fremover

For å få plass til flere rom på hotellet og unngå at rommene ser veldig små ut, har flere hotellkjeder begynt å kaste ut klesskap og skuffeseksjoner. «Arbeidshjørnet» finnes, men er redusert til et minimum, og også minibaren er kuttet ut mange steder.

Det bekrefter seniorforeleser Stephani Robson ved hotellskolen på Cornell-universitetets SC Johnson College of Business i USA overfor The New York Times:

- Minibarer tar opp for mye tid og energi. Det krever mye arbeid å fylle dem opp, sier hun.

Hun tror forretningsreisende i årene fremover må akseptere at hotellkjedene eksperimenterer med mye ulik design og innredning for å finne ut hva kundene deres egentlig trenger og ønsker.

- Forvirring er et godt ord å bruke om situasjonen slik den er akkurat nå. Jeg tror hotellkjedene vil prøve å kapre snevrere deler av markedet, finne sin nisje. For å si det sånn, som en middelaldrende kvinne ønsker jeg et sted å henge klærne mine, sier hun.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: