I flere tiår har Kanariøyene vært en vinterfavoritt for skandinaviske turister, i år er situasjonen en helt annen. Det forteller de største charterselskapene til Dagens Industri.

Selskapenes bestillingstall viser kun en fjerdedel bestillinger sammenlignet med en normal vintersesong.

Nordmenn, dansker og svensker har lyst til å reise, men bestiller gjerne ferier til sommeren og vinteren om ett år.

– Ikke helt stopp i markedet

– Vi prater med flere som gjerne vil reise, men føler seg usikre på hva som kommer til å skje videre. Det finnes også folk som er usikre på hva deres naboer kommer til å si dersom de reiser utenlands. Samtidig er det også en større andel av folk som forteller at de har hatt korona og nå har antikropper og at de passer på å reise nå, sier Sverigesjef Erika Butterworth i Apollo til Dagens Industri.

Reiselysten har heller ikke forsvunnet for nordmennene.

– Det er ikke helt stopp i markedet. Vi får inn bestillinger, men folk er litt avventende til hva som skjer. Vi ser mange som bestiller reiser til sommeren og til neste vinter. De som ringer og bestiller, gjør det fordi de har lyst til reise. Det er lenge siden de har reist, sier pressevakt Kevin Brevik i Tui om det norske markedet til DN.

Brevik opplyser at de som har bestilt reiser, satser på å få kunne reise til sommeren eller til vinteren neste år.

– Det som går som mest unna, er Hellas og for vintersesongen er det Gran Canaria.

Canaria-fokus

Før koronapandemien kunne charterselskapene tilby reiser til flere verdensdeler, nå er utvalget for skandianavere svært begrenset. Ettersom det svenske Utenriksdepartementet fraråder reiser utenfor Europa, har charterselskapene valgt kun å tilby reiser til de spanske øyene, Gran Canaria.

Likevel fører reiserestriksjoner og karanteneregler til lavere reiselyst blant solsultne svensker.

– Bookingene ligger på en fjerdedel sammenlignet med en vanlig vinter. Der er vanskelig for oss å vite hvordan det kommer til å se ut fremover. Det kommer helt an på hva som vil skje i utviklingen av pandemien, sier kommunikasjonsansvarlig Adam Györki i TUI til Dagens Industri.

Apollo, TUI og Ving har senket prisene kraftig, samt innført sjenerøse avbestillingstilbud uten å ha klart å få opp bookingtallene til normalen. Apollos bestillinger frem til nyttår er på 30 prosent av normalen, mens for januar-februar er de på 40 prosent sammenlignet med en vanlig vintersesong. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.