Et av verdens mest kjente og luksuriøse hotell, Waldorf Astoria i New York, har fått kinesiske eiere.

Den amerikanske hotellkjeden Hilton vil selge luksushotellet Waldorf Astoria i New York til det kinesiske ­forsikringsselskapet Anbang for nesten to milliarder dollar (rundt 12,6 milliarder kroner).

Waldorf Astoria blir dermed verdens dyreste hotell.

– Vi er svært fornøyde med å inngå et langsiktig samarbeid med Anbang. Dette kjøpet vil sørge for at Waldorf Astoria forblir et hotell i verdensklassen for kommende generasjoner, sier konsernsjef Christopher J. Nassetta.

Hilton-kjeden planlegger å bruke pengene den innkasserer på å kjøpe andre hoteller i USA.

Sønn av en nordmann

Hilton-gruppens grunnlegger Conrad Hilton, som var sønn av en nordmann som utvandret fra Kløfta på 1800-tallet, overtok driften av Waldorf Astoria i 1949.

I 1972 kjøpte Hilton det 47 etasjer høye hotellet, som har huset utallige stjerner og verdensledere opp gjennom årene.

Marilyn Monroe bodde lenge fast på hotellet, og det samme gjorde stjerner som Frank Sinatra og Ella Fitzgerald.

USAs FN-ambassadør har også fast tilhold på Waldorf Astoria, som regnes som flaggskipet i Hiltons-gruppens mange hoteller.

Anbang er et av Kinas største forsikringsselskaper og forvalter rundt 700 milliarder kroner. Selskapet har over 30.000 ansatte i Kina og har ­ambisjoner om å ekspandere internasjonalt.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.