Scandic Spectrum blir navnet på Scandic-kjedens nye storhotell i den danske hovedstaden. Hotellet, som skal bygges like i nærheten av jernbanestasjonen, Tivoli og byens rådhus, får et samlet areal på omtrent 40.000 kvadratmeter med restauranter, bar og basseng på taket og 632 rom. Hotellet blir dermed det største i Scandics samlede portefølje på vel 230 hoteller når det åpner i 2021.

Norske eiere

Hotellet skal eies av selskapet HM 2 as. Dette selskapet eies av investorene Halgrim Thon (71) og Morten Sigval Bergesen (66) og deres barn.

–Det er med stor entusiasme vi tar på oss oppgaven med å bygge et moderne, bærekraftig og miljøvennlig hotell i samarbeid med Scandic. Scandic er en ideell partner for oss, uttaler Morten Sigval Bergesen i pressemeldingen fra Scandic.

Scandic har allerede ni hoteller i København og omegn og har også et nytt hotell i Kødbyen under bygging.

Hardner til

Scandics nye hotell kommer i det samme området som erkekonkurrent Petter A. Stordalens luksushotell i den gamle Centralpostbygningen. Stordalens hotell like ved Tivoli åpner i 2019 eller 2020 med over 400 rom og vil koste 1,4 milliarder danske kroner og blir et av hans mest påkostede.

Stordalen overtok tidligere i år også det 382 rom store Hilton-hotellet på Kastrup og startet samtidig byggingen av et nytt Comfort-hotell med 500 rom samme sted.(Vilkår)

«Det er bullshit!» Elisabeth Grieg om dem som tror høy og mørk mann er den beste lederen.
Toppledere i næringslivet samlet seg for å diskutere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper.
01:27
Publisert: