Saken oppdateres.

Den nye krisepakken skal presenteres klokken 19 mandag kveld, på en pressekonferanse.

Regjeringens opprinnelige forslag til krisepakke, som de nå har diskutert med Frp, var på 17,7 milliarder kroner. Ifølge NTB er krisepakken nå økt til over 20 milliarder kroner, etter en økning på mellom 4 og 5 milliarder kroner.

Flere detaljer om krisepakken vil bli offentliggjort rundt kl. 19. Det er foreløpig ikke klart om Frp har fått gjennomslag for kutt i flypassasjeravgiften og videreført momskutt.

Frp er nå i ferd med å kalle inn sin stortingsgruppe for å forankre forhandlingsresultatet.

– Det ser veldig bra ut nå, så vi kommer til å innkalle stortingsgruppa vår og gjennomgå det som nå ligger på bordet, sier Frps nestleder Sylvi Listhaug til NTB.

Det er hun som har ledet krisepakke-forhandlingene for Frp. Hun har vært tydelig på at Frp ville kreve større summer på bordet.

Nå sier hun dette:

– Det viktigste her er faktisk å sikre arbeidsplasser for bedriftene våre, jobbene til folk. Det er det det handler om. Jeg håper at de forbedringene som er gjort, blir godt mottatt ute der. Både blant dem som eier bedriftene og de som jobber der.

Ifølge NTB har Frp krevd større kompensasjon enn det Regjeringen opprinnelig ville gi til bedrifter som har fått stort omsetningsfall i korona-perioden, og fått gjennomslag for 80 prosent kompensasjon gjennom vintermånedene. Det er høyere enn Regjeringens forslag om henholdsvis 60 prosent i september og oktober og 70 prosent i november og desember. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.