Ifølge NHOs «påskegallup», som er gjennomført av analysebyrået Kantar TNS, har over halvparten av Norges befolkning planer om å reise bort i hele eller deler av påsken.

Flest setter kursen mot hytta med familien, mens mange sjekker også inn på høyfjellshotell.

Tidligere statsråd og stortingspolitiker Kristin Krohn Devold var generalsekretær i Den Norske Turistforening i syv år, før hun ble øverste leder i NHO Reiseliv i 2013. Etter travle dager i reiselivsbransjen gleder hun seg til påskeferie på fjellet med familien.

1. Savner du politikken?

– Nei, egentlig ikke. Jeg treffer politikere nesten daglig, og det er veldig interessant å være på den andre siden av bordet. Det er ikke mange i departementet jeg ikke har kontakt med gjennom jobben.

2. Er det sånn at alle nordmenn reiser på fjellet i påsken?

– Litt over halvparten reiser på påskeferie, og av disse er det flest som har påskefjellet som samlested. Den tradisjonen står knallsterkt i Norge. Det ser du også på biltrafikken hvert år. Men det er mange studenter og eldre som blir igjen i byen, så det blir nok en bra bypåske for mange også.

3. Hvordan er belegget på fjellet sammenlignet med fjorårets påske?

– Det er nokså likt. Det har også vært veldig stabilt de siste fem–seks årene. Men vi ser også at mange er fornøyd med å bo hjemme og ta dagsturer til fjellet.

4. Hva gjør du selv i påsken?

– Jeg er indoktrinert med påskefjellet. Først drar jeg til Numedal, og så Hemsedal. Det blir mye langrenn, men også toppturer og slalåm.

5. Hva spiser du i påsken?

– Bortsett fra påskeegg? Jeg elsker Solo, appelsiner, Kvikk Lunsj, Anthon Berg-påskeegg og lammelår. Men vi bruker også å spise pinnekjøtt i påsken, det hører med. Ettersom vi er fra Sunnmøre bruker vi også å ha bacalao en dag.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye Chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: