I sitt femte driftsår endte Støtvig Hotel på Larkollen med et overskudd før skatt på over ti millioner kroner av en omsetning på 86 millioner. Driftsmarginen er dermed på nær 12 prosent og milevis over det som er normalt i hotellbransjen; i alle fall for hoteller som ligger utenfor storbyene og flyplassene.

– Det skyldes at vi har truffet veldig bra med konseptet, rett og slett. Og at vi har en daglig leder som er veldig hands on og nesten 100 ansatte som vet akkurat hvor vi skal, sier Stig Fische (71) som eier både driftsselskapet og selve hotellet med 89 rom.

– Vi ender over 75 prosent i belegg i år og passerer nok en million i omsetning per rom. Og vi ender vel på en driftsmargin på 10–12 prosent i år også, sier han.

Beskyttet tilværelse

Stig Fische legger ikke skjul på at hans erfaring som tidligere eier av Dr. Holms på Geilo har gitt ham gode erfaringer.

– Og så lever vi jo ganske beskyttet der nede på Larkollen med kun norske gjester og 60 prosent kurs/konferansetrafikk med et marked som omfatter nesten to millioner mennesker fra Svinesund til Oslo vest, sier han.

– Det var vel noen som mente du ville gå skoene av deg med en så stor hotellinvestering såpass langt fra Oslo?

– Ja, det har jeg hørt mange si. Og mange har ment at vi ville få en smell når hotellet ikke lenger hadde nyhetens interesse. Men der har de tatt feil. Mange er blitt overrasket, meg inkludert, over hvilken fantastisk reise dette er blitt, sier Fische.

Driftsselskapet for hotellet samt eiendommen eies av Fische as som i 2017 hadde en samlet omsetning på 101 millioner kroner, en økning på fem prosent fra året før. 85 prosent av omsetningen i konsernet kommer altså fra Støtvig Hotel. Konsernregnskapet viser et resultat før skatt på 12,2 millioner kroner der altså hotelldriften står for 84 prosent.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: «Må ha»-sancerre
Sancerre passer den tidlige sommervarmen ypperlig. Dette er vinen å drikke til lette salater, til grønne ferske asparges og til skalldyr.
01:05
Publisert: