Wenaasgruppen, med hovedkontor i Måndalen i Rauma kommune i Møre og Romsdal, har de senere årene kvittet seg med flere småhoteller i Norge. Porteføljen i Norge er redusert til tre hoteller; Radisson Blu Plaza i Oslo, Radisson Blu på Alna utenfor Oslo og Clarion-hotellet på Gardermoen.

I stedet har Lars Wenaas (67) satset tungt på store byhoteller i Europa. I fjor kjøpte Wenaas Sheraton Prague Charles Square Hotel, et hotell som siden er renovert og innlemmet i Radisson Blu-kjeden. Nå kjøper han mer i samme by; Don Giovanni Hotel med 412 rom.

90 prosent belegg

– Hotellet ligger like utenfor bykjernen, men har gode kommunikasjoner med blant annet metrostasjon like utenfor hotellet. Hotellet ble åpnet på midten av 90-tallet og har store konferansefasiliteter, restauranter og parkeringskjeller for 165 biler, skriver Wenaas i en epost og legger til at hotellet har et belegg på oppimot 90 prosent. Don Giovanni skal drives videre som et frittstående hotell uten kjedetilknytning.

Lars Wenaas ble fotografert utenfor hotellet Oslo Plaza i 2000. Nå satser han stadig mer på utenlandske hoteller.
Lars Wenaas ble fotografert utenfor hotellet Oslo Plaza i 2000. Nå satser han stadig mer på utenlandske hoteller. (Foto: Ogne Øyehaug)

– Don Giovanni Hotel passer godt inn i Wenaasgruppen sin strategi om å eie og drive store hoteller med sentral beliggenhet i større europeiske byer, skriver Wenaas.

På nettstedet Tripadvisor.com, der hotellgjestene selv kan poste hotellanmeldelser, rangeres firestjernershotellet på 141. plass blant 655 hoteller i byen.

Slik ser lobbyen ut på Don Giovanni Hotel i Praha.
Slik ser lobbyen ut på Don Giovanni Hotel i Praha. (Foto: Wenaasgruppen)

26 hoteller – 11.000 rom

Med dette siste kjøpet i Praha eier Wenaasgruppen 26 hoteller med tett på 11.000 rom. Ti av disse hotellene ligger i Russland og fem i Tyskland.

Wenaas opplyser at totalomsetningen for Wenaasgruppen etter dette kjøpet vil bli cirka 2,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rockestjerne og milliardær krangler om Live aid-konsert
Eks-Pink Floyd-stjerne Roger Waters går kraftig ut mot milliardær Richard Bransons støttekonsert.
01:34
Publisert: