LO, Fellesforbundet og NHO Reiseliv frykter at den foreslåtte momsøkningen vil legge et stort press på arbeidsplassene i reiselivet.

– Virkningene av økning i reiselivsmomsen er ikke tilstrekkelig utredet for reiselivsnæringen, og bør ikke innføres før tidligst etter en slik utredning er gjennomført, sier Clas Delp, forbundssekretær i Fellesforbundet.

Fellesforbundet mener konsekvensen av økt moms kan bli nedlagte hoteller at aktører med lav lønnsomhet skvises ut.

– Resultatet kan bli unødig bortfall av viktige arbeidsplasser over hele Norge, sier han.

Budskapet fra arbeidstaker- og arbeidsgiversiden til politikerne er at en økning i reiselivsmomsen må utredes i forbindelse med skattereformen.

I en felles uttalelse skriver de tre organisasjonene at det er viktig med et helhetlig og velfungerende system som tåler tidens tann, men som man er sikre på ikke demper veksten i norsk næringsliv.

Torsdag er det åpen høring om forslaget til statsbudsjett i Stortingets næringskomité. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.